Media over de Minecraft Hospital Heroes actie 2020 (vorig jaar)

Jongeren kijken in grote getale live mee met Minecraft Hospital Heroes

Het Minecraft Hospital Heroes initiatief dat afgelopen woensdag van start ging heeft in de eerste zes dagen al meer dan 20.000 euro opgehaald. In totaal hebben 160 jongeren meegedaan aan de challenge, waarin ziekenhuizen in Nederland worden nagebouwd. Resultaten waar organisator Dirk Tuip duidelijk tevreden mee is. "We zijn superenthousiast over de resultaten tot nu toe!", jubelt hij.

 

Tuip is zeer te spreken over het bereik dat de actie heeft. "De doelstelling om de jeugd meer te betrekken bij alles wat er door het coronavirus speelt in de ziekenhuizen, slaagt zeker. De afgelopen dagen keken ruim 14.000 jongeren live mee! Voor de komende dagen willen we heel graag meer sponsoren aantrekken. Hoe meer sponsoring, hoe meer steun aan de goede doelen en natuurlijk het zorgpersoneel in de ziekenhuizen!”

 

Van virtueel naar "echt"

Europa's grootste esports campus H20 uit Purmerend die door de nieuwe lockdown ook dicht moest, sloeg voor deze challenge de handen ineen met Thomas Bosch. Een jonge gamedeveloper en Minecraft-speler. Het doel van H20 was om met deze actie een positieve verbinding leggen tussen jongeren en ziekenhuizen. Veel kinderen bouwen fantasiewerelden in Minecraft, maar juist in deze lockdown wil H20 de huidige coronawereld samenbrengen met de belevingswereld van jongeren. Zo’n 160 bouwers zijn aan de slag gegaan met de eerste ziekenhuizen, waaronder AMC en VU in Amsterdam en het Erasmus in Rotterdam.

 

In de komende dagen willen ze heel graag verder met de bouw van de rest van de academische ziekenhuizen en ook de acht kinderziekenhuizen. De actie is zo opgezet dat, op het moment dat er genoeg sponsoring voor een ziekenhuis binnen is, ze meteen gaan bouwen. Een sponsor kan niet alleen kiezen welk ziekenhuis hij of zij sponsort, maar ook live meekijken hoe de gevel van het gekozen ziekenhuis gebouwd wordt.

 

Educatie

In de ochtend is er voor de jongste Minecrafters ook een educatief aanbod. TwaanLab organiseert een Workshop ziekenhuizen bouwen in Minecraft. Elke ochtend kunnen jongeren vanaf 8 jaar online lessen volgen. Van de basistechniek van het bouwen, naar het maken van blueprints. Maar ook voor de gevorderde Minecrafters is er tof aanbod. ‘Zo leerde je door middel van commando’s bouwen met World-Edit en liften met Redstone'. Beide bekende Minecraft modificaties die gebruikt worden voor bouwprojecten.

 

We hopen dat meer jongeren en sponsoren zich aansluiten bij de actie via https://www.minecrafthospitalheroes.com. Dagelijks van 10:00 tot 18:00 op twitch.tv/h20_esports. Op 30-12 is de finale-uitzending, van 19:00 tot 20:30.

 

Noot voor de redactie / niet voor publicatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beide Founders Dirk Tuip en Matthijs Vink van de H20 campus zijn beschikbaar voor persgesprekken. U kunt deze aanvragen via [email protected].

Scholieren en studenten bouwen online Nederlandse ziekenhuizen na in ’s werelds grootste Minecraft challenge


Woensdag 23 december om 10 uur start europa’s grootste esports campus H20 uit Purmerend een online challenge met scholieren en studenten om in Minecraft de gevels van de Nederlandse ziekenhuizen na te bouwen. Doel van de actie is om jeugd dit jaar af te laten sluiten met een positieve activiteit en tegelijkertijd goede doelen en zorgmedewerkers van de ziekenhuizen te steunen. De opbrengst hiervan gaat voor 50% naar goede doelen, en voor 50% naar de zorgmedewerkers van de ziekenhuizen die nagebouwd worden. Voordat het nieuwe jaar begint, moeten de gevels van alle  ziekenhuizen van Nederland op werkelijke schaal in Minecraft nagebouwd zijn. Donderdag 31 december om 19 uur maken we bekend hoeveel ziekenhuizen er gebouwd zijn en hoeveel geld er opgehaald is. Bij de start van de actie zijn er al 6 ziekenhuizen unlocked en is er al ruim 12000 euro aan sponsoring opgehaald, en hebben zich al ruim 70 bouwers aangemeld!! En we hebben er meer nodig! Aanmelden als bouwer of sponsor kan via www.minecrafthospitalheroes.com 


Minecraft hospital heroes

De actie, Die de toepasselijke naam Minecraft Hospital Heroes kreeg, ontstond nadat de H20 Esports Campus vorige week voor de derde keer dit jaar haar deuren moest sluiten.

Campus Founder Dirk Tuip: “Net als heel veel ondernemers werden wij vorige week verrast en teleurgesteld door de nieuwe lockdown. Honderden kinderen zouden tijdens de kerstvakantie bij ons gaan genieten van activiteiten op het snijvlak van healthy gaming, hybride (e)sports en creative tech. Dat zou een leuke afsluiting zijn geweest van een krankzinnig jaar.” 


Tuip vervolgt: “Nu deze activiteiten niet door kunnen gaan, wilden we ontzettend graag iets doen voor de kinderen die thuis zitten en tegelijk ook iets doen tegen het negatieve, machteloze en soms wanhopige gevoel dat Corona veroorzaakt.”

Met het toevoegen van de sponsoring actie kunnen nu ook een aantal goede doelen gesteund worden. Potentiële sponsors kunnen de online ziekenhuizen min of meer adopteren. Elk ziekenhuis waarvoor genoeg sponsoring binnenkomt, wordt tijdens de challenge nagebouwd.” Meer informatie hierover is te vinden op www.minecrafthospitalheroes.com


Meekijken via live stream

H20 Co-Founder Matthijs Vink licht toe: “Met het nabouwen van de ziekenhuizen kunnen we scholieren een unieke en leerzame challenge bieden waardoor zij na de kerstvakantie kunnen zeggen dat ze een echt ziekenhuis op schaal hebben gebouwd samen met anderen, én hun ouders laten zien hoe gaming kan bijdragen aan skills zoals creativiteit, samenwerking en communicatie en natuurlijk tech. Met deze actie willen we tevens alle zorgmedewerkers van de verschillende ziekenhuizen bedanken voor hun inzet gedurende de Corona-crisis. Wie niet meebouwt kan wel via een live stream op www.minecrafthospitalheroes.com mee kijken met de bouw. “We hopen dat veel mensen de actie te zien krijgen. Het jaar 2020 wordt door heel veel mensen nooit vergeten , vooral vanwege Corona en de impact op de directe en indirecte slachtoffers.”


Eén van de beste Minecraft bouwers ter wereld

Het bouwproject staat onder leiding van Thomas Bosch (17 jaar). Hij was de architect van Greenfield, een van de grootste steden ooit in Minecraft. Thomas bouwde de stad samen met tientallen vaste bouwers en honderden vrijwilligers. Het gehele project kostte bijna 10 jaar en duizenden manuren. Thomas geeft tijdens deze challenge leiding aan het bouwteam van de Minecraft Hospital Heroes via Discord, een online platform voor gamen, chatten en praten.


Opbrengst naar goede doelen en de ziekenhuizen 

De helft van de opbrengst van deze actie gaat naar een aantal goede doelen die helpen om kinderen die zwaar getroffen zijn door Corona in beweging te krijgen. Onder andere naar Stichting Het Vergeten Kind, de Cruyff Foundation, en Kanjerwens Nederland, die wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening helpen aan een mooie dag. In totaal steunt de challenge 6 goede doelen. Meer informatie hierover staat op www.minecrafthospitalheroes.com.


Oproep aan Minecraft bouwers: help mee en bouw jouw lokale ziekenhuis

H20 is ook nog op zoek naar ervaren Minecraft bouwers, om deze vakantie mee te bouwen aan  Minecraft Hospital Heroes, dé challenge van 2020! Zij kunnen zich aanmelden via www.minecrafthospitalheroes.com . Naar schatting zijn er tientallen vrijwilligers nodig. We willen de bouwers zoveel mogelijk koppelen aan ziekenhuizen uit hun eigen regio of plaats.Noot voor de redactie / niet voor publicatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beide Founders Dirk Tuip en Matthijs Vink van de H20 campus zijn beschikbaar voor persgesprekken. U kunt deze aanvragen via [email protected].  Mocht u telefonisch contact willen dan kunt u ook bellen met Cleo Vissers op 06-24595357, of Ramon Pützfeld op  06-38640667