Wil jij meehelpen met bouwen?
Deze Minecraft Challenge is in principe voor alle jongeren. We houden rekening met het niveau van de bouwer en begeleiden ze op hun niveau. Einddoel is dat ze een echt ziekenhuis van de binnen- en buitenkant gaan bouwen, samen met andere Minecraft liefhebbers.
De bouwers op tablet kunnen meedoen aan de dagelijkse workshop. De bouwers op PC gaan echt bouwen.
Door te helpen maak jij het mogelijk dat kinderen vooraf aan hun verblijf in het ziekenhuis alvast een kijkje kunnen nemen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van angst en stress voor een opname.
En je leert natuurlijk nieuwe skills in Minecraft en draagt een steentje bij aan de Kinderziekenhuizen van Oranje.
Geef je dan nu op en vul het formulier hieronder in!
Van maandag 13 december tot en met vrijdag 17 december gaan we elke dag live bouwen aan de 7 kinderziekenhuizen van Oranje.
De uitzending is dagelijks tussen 13.00 uur en 20.00 uur. Tijdens de livestream is er voor de jongste Minecrafters ook een educatief aanbod. TwaanLab organiseert een workshop ziekenhuizen bouwen in Minecraft.
Van de basistechniek van het bouwen, naar het maken van blueprints. Maar ook voor de gevorderde Minecrafters is er tof aanbod. ‘Zo leerde je door middel van commando’s bouwen met World-Edit en liften met Redstone'. Beide bekende Minecraft modificaties die gebruikt worden voor bouwprojecten.
De MineCraft Hospital Heroes challenge eindigt vrijdag 17 december om 20.00 uur, net voor de finale van de Masked Singers.
Discord Minecraft Hospital Heroes
Kom alvast op Discord! Hier kun je chatten met de andere Minecraft Hospital Heroes!
Veelgestelde vragen
Welke data en tijden?
We gaan tussen maandag 13 december en vrijdag 17 december dagelijks aan de slag tussen 15.00 uur en 20.00 uur. Kinderen mogen één dag meebouwen of meerdere dagen, dit is geheel vrijwillig. Op elk moment kunnen ze uitstappen.
Ipad, playstation of PC?
U kunt alleen Meebouwen via de PC met Minecraft JAVA Editie. Maar je kan wel meedoen aan de workshops via de PlayStation of de iPad.
Samen met vriendje/vriendinnetje in de groep?
Dit is mogelijk. Graag even een aparte mail sturen naar [email protected] met daarbij de namen van de kinderen.
Ik wil graag gamen, hoe moet ik dat met mijn ouders bespreken?
Koen Schobbers - oud professioneel gamer geeft 10 tips aan jou om je hobby met je ouders te bespreken:
1. Maak samen met je ouders afspraken en hou jezelf hieraan
2. Praat met ze over gamen, neem ze mee
3. Blijf rustig en kalm als je ouders geïrriteerd reageren over gamen. Ga later het gesprek aan
4. Sta tussen potten op om drinken te halen en zo wat te bewegen
5. Bedenk je wat de voor en nadelen zijn van gamen, en specifiek de game die je speelt. Wat leer je van die game? En hoe kan je het toepassen in het echt?
6. Zie en spreek je vrienden zowel in het echt als online
7. Gebruik een blauw licht filter op mobiele apparaten in de avond
8. Zoek uit wat je uppers (stimulerende games) en downers (rustgevende games) zijn.
9. Maak eerst je huiswerk en ga dan pas gamen. Dat zorgt voor meer rust en ontspanning.
10. Zorg voor een goede balans van de Spel Schijf van Vijf: slaap, studie, sport, sociaal en spel.
Mijn kind gamed - hoe moet ik daar mee omgaan als ouder?
Koen Schobbers, auteur van het boek Mijn gamende kind is aangesloten bij H20 geeft 10 tips aan ouders!
1. OPENSTAAN
“Als ouder moet je openstaan voor de leefwereld van je kind”, vertelt Koen. “En hier maakt gamen ook onderdeel van uit. Of je dat nu wil of niet. Jaren geleden was het heel anders. Toen waren er weinig of geen gameconsoles, waardoor het voor ouders van nu lastiger is om in te beelden. Het is dus moeilijker te begrijpen, maar zodra ouders openstaan en het proberen te begrijpen, is de eerste stap al gezet.”
2. DE ‘WAT’ VRAAG
Interesse tonen, dat is zo belangrijk geeft Koen aan. “Begin niet met het stellen van de vraag ‘Waarom speel je dit spel?’, maar start laagdrempelig met een ‘wat’ vraag. Bijvoorbeeld: ‘Wat speel je voor spel?’. Dit soort vragen zijn namelijk makkelijker te beantwoorden.
3. DE ‘HOE’ VRAAG
“Hierna volgt de ‘hoe’ vraag”, zegt Koen. “Je hebt namelijk het eerste bruggetje gelegd. Denk aan ‘Hoe werkt het spel dan?’ en ‘Hoe kom je aan deze poppetjes?’. Dan moet je kind wat meer uitleg geven.
4. DE ‘WAAROM’ VRAAG
Als laatste volgt pas de ‘waarom’ vraag. “Deze vraag stel je als laatste omdat het ingaat op de onderliggende motivatie van kinderen. De ‘waarom’ vraag is wat lastiger, maar door de voorgaande vragen lok je wel een reactie uit.”
5. VERDIEP JE IN DE GAME
“Google eens. Gewoon om een video te kijken over de game die je kind speelt of er meer over te lezen”, zegt Koen.
6. GEBRUIK DEZE INFORMATIE
Gebruik die informatie vervolgens ook in je communicatie. De wat, hoe en waarom vragen wekken interesse. Deze noem ik ook wel ‘interessevragen’. Daarna wil je ‘kennisvragen’ gaan stellen. Denk aan: ‘’Heb je nog een victory royal gehaald gisteren?’’ Je laat direct zien dat je iets over het spel weet waardoor de kans groter is dat je antwoord krijgt. Je toont interesse en dat laat je zien in deze gesprekken. Je groeit mee met de interesses van je zoon of dochter.
7. GAMEN EN BEWEGEN MET VR
“Er zijn veel verschillende opties om binnen te gamen”, zegt Koen. “Zo ook Virtual Reality (VR). Het is wat prijzig, maar als je zoon of dochter daar interesse in heeft, is dit een goede investering. Met VR speel je een game en ben je tegelijkertijd in beweging.”
8. GAMEN EN NAAR BUITEN
Er bestaan ook games die kinderen stimuleren naar buiten te gaan. Koen: “Zo heb je bijvoorbeeld Pokémon Go, maar ook Harry Potter: Wizards Unite.”
9. ONTDEK KWALITEITEN
“Ga na welke kwaliteiten van je kind hij of zij tot uiting laat komen in een game. Dit kan van alles zijn, van competitief tot creatief en online tot teamwork”, zegt Koen. “Maak een lijstje van deze kenmerken en ga op zoek naar een sport of activiteit in de buurt waar je kind deze kwaliteiten ook tot uiting kan laten komen. Hier beperk je ook direct de schermtijd mee.”
10. CREËER EEN GEZONDE BALANS
“Des te minder je kind gamet, des te meer ruimte er is voor andere activiteiten,” geeft Koen aan. “Houd de Spel Schijf van Vijf erbij en maak aan de hand hiervan een schema/planning. Hoe laat gaat mijn kind de aankomende week naar bed (Slaap)? Wat staat er qua studie op de planning (Studie)? Wanneer zijn de trainingen of is er een wedstrijd (Sport)? Op welke dagen worden er met vrienden of vriendinnen afgesproken (Sociaal leven)? En als laatste blijf de S van Spel over. Dit wordt dan verdeeld over de tijd die nog over is na het inplannen van de andere S’en. Zo kan de tijd van het gamen per week verschillen en zorg je voor een balans.”