Goede doelen Minecraft Hospital Heroes

De opbrengst van deze actie komt voor 50% ten goede aan een aantal goede doelen die gekozen zijn door H20 Esports Campus Amsterdam (uit Purmerend) en haar partners. Elk doel zet zich in voor 'the next generation', en elk doel probeert kinderen in beweging te krijgen door middel van (e)sport, gaming en creative tech. De andere 50% van de opbrengst gaat naar de personeelsverenigingen van de ziekenhuizen om de zorgmedewerkers te steunen!


Doneren kan op 3 verschillende manieren:


1) Doneer en unlock een ziekenhuis;

2) Doneer via een gift via iDeal;

3) Doneer in onze livestream;


Wil je op een andere manier mee helpen? Dat kan! Vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Om de donaties te controleren en ervoor te zorgen dat minimaal 90% van de inkomsten naar de ziekenhuizen en goede doelen gaan is Rob Cremers van Waterland Notariaat aangesloten. Maximaal willen wij 10% van de inkomsten organisatiekosten laten zijn (vooral onkosten voor de vrijwilligers). Ons streven is om het lager dan 10% te krijgen. Tevens worden wij juridisch en fiscaal bijgestaan door Hein van Woensel van Citius Advocaten.


Goede doelen

Hospital Hero maakt een bezoek aan het ziekenhuis minder spannend


Voor veel kinderen is een bezoek aan het ziekenhuis erg spannend. Om die spanning te beperken, bedachten kinderverpleegkundigen Veronique van Noort en Nicole Donkel de Hospital Hero app. Tijdens de ontwikkeling van de app staat de wens van kinderen en hun ouders centraal. Samen werkt een team van verpleegkundigen, artsen, psychologen, designers en programmeurs met hulp van het LUMC, Naturalis, National eHealth Living Lab en Zooma, aan een app die van elk kind een Hospital Hero maakt.

Creating Space for children


De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om te sporten en te bewegen. Dit gebeurt al jaren door de bekende Cruyff Courts en allerlei activiteiten voor kinderen met een handicap. In 2021 wil de Cruyff Foundation de E-Cup organiseren. Met gaming kinderen met en zonder handicap in beweging brengen.

‘Genezen kunnen wij niet maar wij kunnen er wel voor zorgen dat zij een dag krijgen om nooit meer te vergeten.’


Kanjer Wens Nederland vervult wensen van kinderen van 3 tot en met 15 jaar. 

Onze wenskinderen hebben een zeer ernstige ziekte, sommige levensbedreigend, andere chronisch. Al deze kinderen hebben één wens gemeen; dat zij weer gezond zijn. Helaas kunnen wij deze wens niet vervullen maar alle andere wensen die zij hebben, kunnen wij met ons team van enthousiaste vrijwilligers wellicht wel vervullen.

Een VR Game die kids leert over de gevaren van brand


De VR-stand van de Brandwonden Stichting is ontwikkeld in de Community Area op de H20 Esports Campus Amsterdam. Met een bijdrage krijgen meer mensen de unieke om het algemene publiek, donateurs, collectanten en sponsors niet alleen te vertellen over de toepassing van VR in de zorg en brandpreventie, maar hen deze ook zelf te laten ervaren. De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is voor het ontwikkelen van dit soort innovaties afhankelijk van giften.


Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die niet veilig en liefdevol opgroeien


Om onze missie te realiseren en kinderen nu, maar ook structureel te helpen, ontwikkelt Stichting Het Vergeten Kind impactvolle programma's die bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen. Wij organiseren kinderactiviteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het voor de ontwikkeling van kinderen uit moeilijke thuissituaties van noodzakelijk belang is om positieve ervaringen op te doen. Om even dagelijkse problemen en zorgen opzij te kunnen zetten en ‘gewoon’ even kind te zijn. Zodat ze toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Clothing4u maakt op aanvraag een box met nieuwe kleding


Stichting Clothing4u zet zich in voor gezinnen die zich financieel moeilijk kunnen redden. Voor de kinderen maken wij kledingpakketten met nieuwe kleding in hun eigen maat en stijl. Zij kunnen dan vol trots hun nieuwe outfit showen op school, bij het sporten en hun vrienden. Tevens voorzien wij ieder jaar deze kinderen, van een kerstpakket vol met cadeautjes voor onder de boom. Elk kind verdient het om in een nieuw jasje gestoken te worden.